woensdag 17 juli 2019

De Groeistrategie is het kompas van regering-Rhuggenaath, Curaçao - 'Die geeft aan welke kant het op moet'

'Ik maak mezelf misschien niet populair, maar het gaat om ons land, niet om persoonlijke belangen'


'De Groeistrategie is het kompas van mijn regering. Die geeft aan welke kant het op moet, zodat Curaçao niet alleen financieel maar ook economisch en sociaal weer vooruit gaat. Maar, nu moet er wel wat gebeuren. Voor onnodig overleg is geen tijd meer', aldus premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren tijdens een persconferentie, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 17 juli 2019.

De boodschap van de minister-president is inmiddels bekend. Ja, de overheidsbegroting is een probleem. Dat moet beter. Het huishoudboekje is niet op orde, te veel uitgaven, te weinig inkomsten. Dat vraagt om drastische maatregelen. Bezuinigen bijvoorbeeld aan de uitgavenkant en belastingverhogingen voor meer inkomsten. Maar, met alleen maar snijden, snijden, snijden kom je er niet.


'Wij geloven in een bredere strategie', benadrukte Rhuggenaath nog eens. 'De Groeistrategie die wij in oktober ook in de Staten hebben gepresenteerd, is de basis van de route die we afleggen voor financiële, economische en sociale verbeteringen. Dit is de richting. Die moeten we op. Ik maak mezelf misschien niet populair, maar het gaat om ons land, niet om persoonlijke belangen.'

Naast de maatregelen op korte termijn is een investeringsprogramma van levensbelang voor duurzame verbeteringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten