zondag 14 juli 2019

Brazilië registreert daling 22 procent in aantal moorden eerste vijf maanden 2019

17.907 Gewelddadige sterfgevallen, 5.100 minder dan in eerste vijf maanden 2018

(Bron foto: Reporte Brasil)

Het aantal moorden blijft echter hoog...


Brazilië noteert een daling van 22 procent in het aantal moorden in de eerste vijf maanden van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Dit wordt gesteld door de Nationale Moordindex, gecreëerd door mediabedrijf G1, op basis van officiële gegevens van de 26 staten en het Federaal District. 



In mei alleen al waren er 3.521 moorden, tegen 4.327 in dezelfde maand vorig jaar. In de vijf maanden waren er 17.907 gewelddadige sterfgevallen - 5.100 minder dan in januari, februari, maart, april en mei 2018.

G1 verwachtte de neerwaartse trend in moorden in het land in de balans van de eerste twee maanden van het jaar, die een vermindering van 25 procent liet zien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, en in de balans van gewelddadige sterfgevallen in 2018, die de grootste daling in de afgelopen elf jaar van de historische reeksen van het Foro Brasileño de Seguridad Pública heeft gezien, met dertien procent.


Het aantal moorden blijft echter hoog.

Het onderzoek maakt deel uit van de Monitor de Violencia, een G1-partnerschap met het Núcleo de Estudios de Violencia de la Universidad de São Paulo (NEV / USP) en het Foro Brasileño de Seguridad Pública.

De gegevens tonen aan, dat er 5.108 minder sterfgevallen waren in de eerste vijf maanden van 2019;
- 23 staten en het Federaal District toonden een vermindering van moorden in de periode;
- 2 staten registreerden een daling van meer dan dertig procent: Sergipe en Ceará;
-slechts drie staten een stijging van het aantal moorden meldden : Piauí, Tocantins en Roraima.

Onder de maatregelen die worden genomen om geweld te verminderen zijn:
Strengere acties in gevangenissen, zoals constante zoekoperaties en implementatie van het Régimen Disciplinario Diferenciado (RDD);
Isolatie of overbrenging van leiders van criminele groepen naar maximaal beveiligde gevangenissen; De ontwikkeling van een exclusief secretariaat voor de afhandeling van de penitentiaire administratie;
De introductie van een politiebureau voor het onderzoeken van moordzaken;
Samenwerking tussen de veiligheids- en justitiekrachten.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/The Rio Times/G1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten