zaterdag 15 juni 2019

Winkeliers vrezen inkomstenderving als verkoop loten in winkels wordt verboden

'Nu is het gemakkelijk, je gaat naar de winkel voor boodschappen en koopt meteen een lot'


Uitbaters en verkopers van loten, virtuele en onlinespelen vrezen inkomstenderving als de verkoop bij winkels wordt verboden. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme heeft bij de behandeling van de begroting in het parlement maatregelen aangekondigd die de verkoop van deze loterijen en spelen moet reguleren. Eén daarvan is de aanpassing van vergunningsvoorwaarden voor winkeliers, waardoor het niet langer toegestaan zal zijn om loten of virtual games aan te bieden, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 15 juni 2019.

'Dat zal natuurlijk gevolgen hebben. Het zal invloed hebben op de verkoop, want nu is het gemakkelijk, je gaat naar de winkel voor boodschappen en koopt meteen een lot', zegt Darmindra Sardjoe, algemeen directeur bij Take A Chance, de uitbater van de Surinaamse Straatcode Loterij. Hoewel hij begrip heeft voor de aangekondigde maatregel, vreest hij dat deze juist in het nadeel van ondernemingen kan zijn.

Sardjoe heeft graag, dat de overheid met de ondernemers om de tafel gaat om te komen tot een middenweg. Hij stelt voor, dat er desnoods aparte ruimtes worden ingesteld bij de winkels, waardoor de verkoop van loten wordt afgescheiden.

Een verkoper van onder meer Suribet-loten aan de Heiligenweg, die liever anoniem blijft, is dezelfde mening toegedaan. 'Met de verkoop van loten trekken we klanten aan. De winkel wordt nu goed bezocht.' In de zaak worden er onder meer etenswaren verkocht. Het is een gaan en komen van personen. 'Soms wachten de mensen op de uitslagen van de loten, terwijl ze iets eten', zegt de verkoper. Hij kan wel begrijpen waarom de overheid de verkoop wil reguleren. 'Soms loopt het verkeerd af en krijg je gevechten, maar dat is hier gelukkig niet het geval.'

Suribet wil nog niet reageren op de aangekondigde maatregelen. Het is de redactie niet gelukt om een reactie te krijgen van de Canadian Bank Note Suriname, uitbater van Lotto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten