dinsdag 4 juni 2019

Penisbot-stropers bedreigen brilbeer (Beertje Paddington) in Peru met uitsterven

Vraag groeit naar het speciale 'sexdrankje' dat mensen van penisbot van brilbeer maken

Nog slechts zo'n 5.000 brilberen in Peru en het is de enige inheemse berensoort van Zuid-Amerika


Penissstroperij van de brilbeer (Tremarctos ornatus) kan ertoe leiden, dat de soort uitsterft als de vraag groeit naar het speciale 'sexdrankje' dat mensen van hun privé-delen maken. De Britse geliefde Paddington Bear is gebaseerd op de brilbeer, maar niet veel mensen beseffen, dat zijn soort bedreigd kan worden door de illegale handel in lichaamsdelen van de brilbeer. 

Volgens National Geographic beweren sommige mensen in Zuid-Amerika, dat de 'sexdrank' seksuele prestatieproblemen kan genezen als deze slechts een schaafsel bevat van het penisbeen van een brilbeer.

Sommige mensen geloven ook dat de drank je de kracht van een hele beer kan geven, als je het hele penisbeen in het brouwsel stopt. De 'sexdrank' heet Seven Roots en er wordt gezegd dat het gemaakt is van witte rum, zeven soorten boomschors, honing, stuifmeel, een slangenkop, de huanarpo macho plant en een penis van een brilbeer. Traditionele genezers verkopen dit drankje aan klanten in Peru.

Onderzoeksfotojournalist Eduardo Franco Berton reisde door Peru om onderzoek te doen naar de handel in delen van lichaamsdelen van de brilbeer. Ook wel de Andesbeer genoemd, wordt de soort vaak illegaal gedood in Zuid-Amerika vanwege zijn lichaamsdelen, omdat van veel van ze wordt gedacht dat ze medicinale eigenschappen hebben.

Het berenvet, tanden en botten zijn erg gewild bij traditionele genezers en Berton vond een deel van een penisbot dat voor iets meer dan $ 750 wordt verkocht. Een vrouw met een traditionele medicijnwinkel in Peru vertelde naar verluidt Berton, dat ze zich niet rot voelde over het feit dat de beren mogelijk zouden uitsterven, omdat ze haar zoveel geld opleveren.


Er zijn nu slechts ongeveer 5.000 brilberen in Peru en het is de enige inheemse beren soort die nog steeds in Zuid-Amerika leeft.

Hoewel de handel in brilbeerlichaamsdelen overal in Zuid-Amerika plaatsvindt, wordt het probleem in Peru als het ergst beschouwd. Er zijn hardere boetes ingesteld in het land om te proberen de handel te stoppen en stropers kunnen zelfs naar de gevangenis gaan. Er is ook een aantal liefdadigheidsinstellingen opgericht in de hoop de beren te beschermen en te redden.



(Suriname Mirror/The Sun/National Geographic/YouTube/New York Post/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten