maandag 6 mei 2019

Minister Hoefdraad gelast een onderzoek naar gang van zaken bij SPSB

Resultaten onderzoek worden gerapporteerd aan directe en indirecte toezichthouders SPSB


Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad heeft vandaag, maandag 6 mei 2019, een onderzoek gelast naar de gang van zaken bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), naar aanleiding van informatie van klokkenluiders bij deze bank, dat er op grote schaal gerommeld zou zijn met middelen van Financiën. Dit meldt de Ware Tijd.

De bewindsman verbleef in het buitenland en keerde afgelopen weekeinde terug in Suriname.

Hoefdraad had vanmorgen een onderhoud met de Centrale Landsaccountantsdienst en het accountantskantoor Lutchman. Naar aanleiding van dat gesprek heeft hij instructies gegeven een diepgaand onderzoek in te stellen naar de bedrijfsprocedures bij de SPSB. De recente berichtgevingen in de media over de vermoedelijke malvesaties bij voornoemde bank hebben de aandacht van de bewindsman.

De resultaten van het onderzoek zullen, aldus Hoefdraad, gerapporteerd worden aan de directe en de indirecte toezichthouders van de SPSB. In de samenleving was kritiek geuit dat toezichthouder de Centrale Bank van Suriname een verklaring had uitgegeven waarin werd gesteld, dat er niets aan de hand is bij de SPSB zonder dat onderzoek was gedaan naar de beweringen over onregelmatigheden.

De vermeende corruptie werd vorige week dinsdag wereldkundig gmaakt door vakbondsleider Robby Berenstein tijdens een vergadering van vakcentrale C-47. Volgens hem wordt op 'een onbesuisde manier' omgesprongen met geld dat op een rekening van Financiën bij de bank wordt gestort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten