vrijdag 10 mei 2019

Klein vliegtuigje stort neer op straat in San José na opstijgen vanaf luchthaven Pavas, Costa Rica

(Bron foto: QCostaRica)
Twee Argentijnse inzitten verlaten zelf toestel en hebben geen zichtbare verwondingen opgelopen


Een eenmotorig vliegtuigje is vrijdagochtend 10 mei 2019 kort na het opstijgen van de Tobías Bolaños luchthaven in Pavas gecrasht. De piloot en zijn metgezel slaagden erin om zelf het toestel te verlaten, nadat het vliegtuigje in een woonwijk in Rohrmoser was neergestort. 

De inzittenden werden geïdentificeerd als Cristian Sapun en Damian Barreira, beide Argentijnse staatsburgers. Blijkbaar hadden ze het vliegtuigje gekocht in Miami, de Verenigde Staten, en waren ze op weg naar Argentinië, en maakten een stop in Costa Rica.


Het Cessna-achtige vliegtuigje verliet de Tobías Bolaños-luchthaven enkele minuten voordat het neerstortte. De piloot verloor de controle, ging door de canyon van de rivier de Torres en stortte neer op de straat, een paar meter van een flatgebouw.

De inzittenden werden door particuliere noodhulpdiensten overgebracht naar het Trauma Hospital van het Instituto Nacional de Seguros (INS), ondanks dat ze geen zichtbare verwondingen hadden. Brandweerlieden controleerden de brandstof en voorkwamen brand.

De registratie van het vliegtuig is N6941G.


(Suriname Mirror/QCostaRica/The Tico Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten