dinsdag 2 april 2019

Voorwaardelijke taakstraf geëist van 60 uur tegen oud-woordvoerder OM Curaçao

(Bron foto: Facebook)
Serphos heeft onethisch gehandeld door op Facebook kwetsend commentaar te schrijven bij zojuist overleden man

Er is volgens Serphos niets gedaan met de aangifte tegen de personen die hèm bedreigd hebben


Tegen Norman Serphos, oud-woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao, is een voorwaardelijke taakstraf geëist van 60 uur voor het doen van een valse aangifte. Dat stelt zijn advocate Olga Kostrzewski dinsdag 2 april 2019 in het Antilliaans Dagblad. Op 8 april zal in deze zaak vonnis gewezen worden. 

In het verweer is Kostrzewski dieper ingegaan op de kwestie waarbij Serphos onethisch gehandeld heeft door op Facebook een kwetsend commentaar te schrijven bij een zojuist overleden man. Hij reageerde op eerdere uitdagende en beledigende uitlatingen van de man aan zijn adres.

'De kern van het verweer is dat mijn cliënt heeft toegegeven het commentaar geplaatst te hebben en dat hij hier een valse aangifte over heeft gedaan, maar dat hij dit uit angst heeft gedaan vanwege doodsbedreigingen die aan hem gericht waren. Cliënt heeft gesteld na een uur al de gewraakte ‘post’ verwijderd te hebben, omdat hij direct daarna bedreigd werd. De bedreigingen gingen over dat hij levend verbrand zou worden, dat er glas in zijn drinken gedaan zou worden en dat ze hem zouden doodschieten. Van deze bedreigingen heeft cliënt bewijs want hij heeft er foto’s van gemaakt. Hij was daar zo van geschrokken dat zijn eerste reactie was om erover te liegen. Want zou hij toegeven, dan zouden de consequenties groter zijn', aldus de advocate.

Wat volgens Kostrzewski Serphos enorm gestoord heeft, is dat hij nu voor het gerecht heeft gestaan, maar dat er niets is gedaan met de aangifte tegen de personen die hem bedreigd hebben. 'Hij vindt dat een oneerlijke situatie', aldus de advocate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten