maandag 1 april 2019

Refineria Isla Curaçao ontkent schending contractuele verplichtingen met aannemers

'Dringend verzoek kosten met 50% terug te dringen, maakt deel uit van verschillende maatregelen'


Refineria Isla ontkent schending van de contractuele verplichtingen met de aannemersbedrijven werkzaam op de raffinaderij, zoals gesteld door de aannemersvereniging AAV. Het dringend verzoek om de kosten met 50 procent terug te dringen, maakt deel uit van verschillende maatregelen die tot doel hebben ‘erger te voorkomen’ in het geval Isla gedwongen wordt meer drastische stappen te nemen. 

Dit schrijft algemeen directeur Vanessa Flores van Refineria Isla Curaçao bv, dochteronderneming van het Venezolaanse PdVSA, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 1 april 2019, dat de brief in handen heeft.

Eerder had Edmundo Mirabel, shutdown manager & maintenance manager, aan individuele aannemers uitgelegd. dat de kosten met de helft terug moesten worden gebracht. Dat was voor AAV-voorzitter Sherman Ignacius reden om de Isla-directie om opheldering te vragen. Volgens Flores ‘weet iedereen die werkzaam is op het terrein van de raffinaderij’ - ruim 1.000 vaste werknemers plus zo’n 8.000 werklieden die via aannemers arbeid leveren - dat de Isla voor het grootste deel van 2018 en, behalve januari, ook 2019 plat heeft gelegen.

Dit heeft allerlei oorzaken, waarvan het uitblijven van ruwe olie uit Venezuela (door schulden/beslagen en sancties) de belangrijkste is. Gevolg is dat de cashflow van Isla ‘ernstig is aangetast’, aldus de directeur in de brief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten