donderdag 7 februari 2019

Premier Rhuggenaath, Curaçao, aan bonden: 'Houd rekening met algemeen belang'

Regering laat Errol Cova niet toe tot onderhan- delingsteam voor toekomst raffinaderij

'Cova heeft hechte relatie met  PdVSA/Venezuela'


De regering is niet akkoord gegaan met de twee eisen die de vakbonden - die het Isla-personeel vertegenwoordigen - dinsdag hebben gesteld, namelijk om Clift Christiaan te ontslaan en Errol Cova toe te laten tot het onderhandelingsteam voor de toekomst van de raffinaderij. In een brief aan de vakbonden schrijft premier Eugene Rhuggenaath, die een dag eerder al urenlang prangende vragen van bezorgde raffinaderijwerknemers beantwoordde, dat hij gezien de hechte relatie van Cova met PdVSA/Venezuela (Petróleos de Venezuela S.A.) niet kan voldoen aan de wens van de vakbo-nden om hem dan ook in het onderhandelingsteam te plaatsen. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 7 februari 2019.

'De heer Cova heeft reeds een contract met de raffinaderij om steun te verlenen op basis van zijn ervaring en expertise op het gebied van personeel en arbeidszaken. Bovendien hebben we een overeenkomst dat de heer Cova een belangrijke tussenpersoon is voor contact met PdVSA en de Venezolaanse regering.'

'Bij verschillende gelegenheden hebben we gebruikgemaakt van de contacten van de heer Cova op het moment dat we contact zochten met de top van PdVSA of de regering van Venezuela. Het is moeilijk om dezelfde persoon die de contactpersoon is voor RdK met Venezuela, in het team van RdK te plaatsen om te onderhandelen met andere partners die de directe of indirecte concurrent kunnen zijn van PdVSA. Zeker gezien het feit dat PdVSA nog steeds in de running is om ook na 2019 de raffinaderij te beheren', aldus de minister-president in zijn brief aan de vakbonden PWFC en Apri.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten