vrijdag 8 februari 2019

Colombiaanse dierenarts in New York, VS, tot 6 jaar cel veroordeeld

Andres Lopez Elorez (39) implanteerde chirurgisch zakken met vloeibare heroïne in puppy's


Een Colombiaanse dierenarts is donderdag 7 februari 2019 door een federale rechtbank in Brooklyn, New York (VS) tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het smokkelen van vloeibare heroïne in puppy's. 

Tussen september 2004 en januari 2005 implanteerde Andres Lopez Elorez, nu 39, chirurgisch zakken met vloeibare heroïne in negen puppy's die hij heimelijk had grootgebracht voor import in de VS namens een drugshandelorganisatie.

Op nieuwjaarsdag in 2005 deed de politie een inval in de boerderij in de Colombiaanse stad Medellin, waar de honden werden grootgebracht en vond 17 zakken vloeibare heroïne. Tien hiervan werden verwijderd uit puppy's, waarvan er drie later stierven na het oplopen van een virus als gevolg van de operatie.

Elorez ging op de vlucht en bleef voortvluchtig tot hij in 2015 werd gearresteerd in Spanje.

Afgelopen mei werd hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij schuldig pleitte aan de aanklacht. 'Ik deed dit, ook al wist ik dat ik het fout had en ik pleegde een misdaad', zei Elorez tijdens een pleidooi, aldus CNN-partner WABC.

Elorez zal worden uitgeleverd aan Colombia zodra hij uit de gevangenis is vrijgelaten. 'Elke hond heeft zijn dag en met het vonnis van vandaag is Elorez verantwoordelijk gehouden', zei de Amerikaanse advocaat Richard Donoghue tijdens de veroordeling in Brooklyn, New York.



(Suriname Mirror/CNN/El Pais/VoA News/ISSUU Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten