donderdag 10 januari 2019

Nicolás Maduro opnieuw beëdigd als president van Venezuela

(Bron foto: Twitter)
Veel presidenten en hoogwaardigheids- bekleders laten uit protest verstek gaan

Presidenten van Cuba, Bolivia en  El Salvador wel aanwezig en Surinames vicepresident Adhin


Nicolás Maduro is vandaag, donderdag 10 januari 2019, in het Hooggerechtshof te Caracas opnieuw beëdigd als president van Venezuela. De socialistische staatsman kreeg vorig jaar bij omstreden verkiezingen een tweede termijn van zes jaar.

Volgens een groot deel van de internationale gemeenschap is Maduro een dictator die onrechtmatig aan de macht is gekomen. De VS en de EU hebben een reeks sancties getroffen tegen de regeringskopstukken van het Zuid-Amerikaanse land, dat zeer olierijk is maar niettemin al jaren in een diepe crisis verkeert. Naar schatting drie miljoen Venezolanen zijn het land uitgevlucht.


De beëdiging werd nauwelijks door presidenten en andere hoogwaardigheidsbekleders bijgewoond. Wel aanwezig waren president Evo Morales van Bolivia en de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel Bermúdez en president Salvador Sánchez van El Salvador. Suriname werd vertegenwoordigd door vicepresident Ashwin Adhin.


De Paraguayaanse president Mario Abdo reageerde onmiddellijk nadat Maduro de eed had afgelegd met het sluiten van zijn ambassade in Venezuela. Alle diplomaten worden teruggehaald.


De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton herhaalde nog eens, dat de Verenigde Staten Maduro's leiderschap niet erkent.

(Suriname Mirror/AD/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten