donderdag 10 januari 2019

47 Milieu-inspecteurs BOG benoemd tot Buitengewoon Agent van Politie

Milieu-inspecteurs nu gerechtigd om boetes uit te schrijven

(Bron foto: NII)
 
Een groep van zevenenveertig milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is dinsdag 8 januari 2019 door procureur-generaal Roy Baidjnath Panday benoemd in de functie van Buitengewoon Agent van Politie (BAVP), op het terrein van het BOG aan de Rode Kruislaan, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Aan de milieu-inspecteurs worden extra bevoegdheden toegekend ter handhaving van de wetgeving in het kader van 'public health  en wel milieuhygiëne.

Met deze benoeming zijn de milieu-inspecteurs gerechtigd boetes uit te schrijven, waarna er proces verbaal opgemaakt zal worden.

Tijdens zijn toespraak gaf Baidjnath Panday de groep mee hun werk naar eer en geweten uit te oefenen en te handelen binnen de perken van de wet. Ook minister Antoine Elias van Volksgezondheid verwacht dat de nieuwe BAVP'ers het werk naar behoren zullen uitvoeren, zonder aanzien des persoon.

Tijdens de beëdiging waren drie geestelijken aanwezig voor het voorhouden van de belofte, die zou worden afgenomen van de milieu-inspecteurs. Volgens Astracia Warner, onderdirectrice van het BOG, is de laatste groep BAVP'ers intussen gepensioneerd.

Zij gaf verder te kennen, dat het snelrechtsysteem met betrekking tot de Tabakswet dit jaar geïmplementeerd zal worden. Hiervoor zullen de BAVP'ers en afgevaardigden van onder anderen de Douane, de politie, de Economische Controle Dienst en de Dienst Arbeidsinspectie worden getraind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten