zaterdag 29 december 2018

'Regering neemt 'met grote ontsteltenis' kennis van het tragisch bootongeluk

Zo moet het.......
Reactie regering op tragisch bootongeluk heeft wrange nasmaak....

Autoriteiten verzaken al jaren wat betref controle op gebruik zwemvesten


De regering heeft met grote ontsteltenis heeft kennis genomen van het tragisch voorval vanochtend vroeg, vrijdag 28 december 2018, op de Coppenamerivier. Zo meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht, aldus de Ware Tijd.

Het Nationaal Leger, het Korps Politie Suriname, het districtsbestuur, de medische hulpdiensten en de plaatselijke bevolking verlenen met man en macht de nodige hulp. De regering condoleert de nabestaanden, alsmede de gehele bevolking met dit tragisch ongeval.

Inmiddels zijn de lichamen van zeven opvarenden, onder wie vier kinderen, geborgen. Een aantal personen, onder wie ook kinderen, hebben de oever weten te bereiken. Naar verluidt waren meer dan 30 personen aan boord. In de boot zaten mannen, vrouwen en kinderen. De meeste opvarenden hadden geen reddingsvest aan.

De boot kwam van Corneliskondre en had als eindbestemming Boskamp. Het vaartuig is in de omgeving van Kalebaskreek gezonken.

De reactie van de regering moet gewogen worden. Immers, de opvarenden droegen geen zwemvest, terwijl dat bij wet verplicht is. Het is de regering die al jaren en diverse bootongelukken verder, verzaakt in het toezicht op- en het gebruik van zwemvesten. 

Laat het drama van vandaag nu het signaal zijn voor de autoriteiten om te zorgen voor adequate controles in het land op het gebruik van zwemvesten. Daarenboven moeten boothouders beboet worden die hun passagiers geen deugdelijke zwemvesten aanbieden. Indien een passagier weigert een zwemvest te dragen, dan zou die niet vervoerd moeten worden.

(Suriname Mirror Reports/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten