Nog veel onduidelijk rond diefstal Kinderbijslag-gelden in oktober
Waarnemend directrice Sociale Zaken: 'Nog steeds niet bekend hoe groot het gestolen bedrag is, geen medewerkers in verzekering gesteld'
Ouders uit Paramaribo die nog Kinderbijslag tegoed hebben van de overheid zullen extra geduld moeten opbrengen. Volgens Angela Salmo, waarnemend directrice van Sociale Zaken, is het niet bekend wanneer rechthebbenden hun vergoeding zullen ontvangen. 'Als we het gestolen geld niet terugvinden, zullen we het opnieuw moeten aanvragen bij het ministerie van Financiën', zegt Salmo vandaag, dinsdag 2 november 2018, in de Ware Tijd.
Begin oktober werd ingebroken in het kantoor van de dienst Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV) en is een groot bedrag verdwenen. De dienst kan hierdoor niet beginnen met de nabetaling Kinderbijslag in Paramaribo. Dit treft vooral ouders die het geld niet op tijd zijn gaan ophalen.
De waarnemend directrice kan niet zeggen of zij dit jaar de vergoeding nog krijgen. Volgens haar komen de ouders ook niet naar het kantoor om te vragen wanneer het geld wordt uitgekeerd.
De uitbetaling in de overige districten is wel gedaan, dat geld was namelijk op de bank.
Hoe groot het gestolen bedrag is, weet Salmo nog steeds niet. Volgens haar zijn geen medewerkers in verzekering gesteld. Ze weet ook niet of andere personen zijn aangehouden.
Het is niet de eerste keer dat geld dat is bestemd voor de uitbetaling van Kinderbijslag is gestolen.
Ambtenaren van het ministerie zijn afgelopen maart gearresteerd voor betrokkenheid bij een diefstal die enkele jaren geleden plaatsvond. Daardoor zou er een gat zijn ontstaan en elk jaar werd met geld geschoven om dit te dichten.
In oktober 2017 onthulde minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting deze malversatie. De uitbetaling van Kinderbijslag werd toen voorlopig stopgezet. Rechthebbenden van Leiding, Koewarasan, Domburg en een deel van Welgelegen moesten toen wachten.
Polak beloofde destijds. dat de mensen het geld binnen twee weken zouden krijgen, maar uiteindelijk werd de betaling in december 2017 hervat. De bewindsvrouwe had hiervoor 6 miljoen Srd losgekregen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten