vrijdag 26 oktober 2018

NDP-Assembleelid Gangaram Panday jaagt Assemblee en -voorzitster tegen zich in het harnas

Gangaram Panday legt schuld van geweld tegen vrouwen bij de vrouwen zelf.....😒😡

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)
'Vrouwen zijn zelf de schuld van het geweld door eerst zelf psychisch geweld toe te passen op mannen'....


Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday (NDP) heeft gisteren van vrijwel al zijn collega’s de wind van voren en van achteren gekregen, toen hij zich uitliet over het onderwerp geweld tegen vrouwen. Als hij het al niet verpeste met de opmerking, dat vrouwen zelf de schuld zijn van het geweld door eerst zelf psychisch geweld toe te passen op mannen, maakte hij het alleen maar erger door te stellen dat, dat zijn praktijk ervaring is geweest uit zijn periode als politieman en buurtmanager. Dit bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 26 oktober 2018.

Na zijn eerste misstap, was de verontwaardiging van de vrouwelijke parlementariërs duidelijke taal. Aan een waarschuwend geluid van Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons sloeg hij geen acht, maar verweet haar de vrouwen in bescherming te nemen en geen praktijk ervaring te hebben.

Dat was het moment, dat het voor Geerlings-Simons totaal niet meer acceptabel was. Met nadrukkelijke stem distantieerde zij zich als partijgenote van Gangaram Panday's uitspraken.

Kijk en luister naar Gangaram Panday vanaf minuut 35:00: 


'U praat over praktijkervaring, die heb ik meer dan 20 jaar als arts. Maar, er kan hier geen enkele reden gevonden worden voor geen enkele persoon om geweld toe te passen. Als iemand u beledigt, dan hebt u ook een mond, als iemand psychisch geweld op u toe past zoekt u daarvoor een oplossing. Vrouwen zijn slachtoffers van beide, gewoon omdat ze vrouw zijn en dat is geen praktijk, maar uit internationale rapportage, het reist de pan uit in Suriname', zei Geerlings-Simons.

Het toepassen van geweld heeft volgens haar mede als oorzaak dat ouders een pak slaag geven aan hun kinderen wanneer zij zich misdragen. 'Hetzelfde gedrag zien wij bij mannen tegenover hun vrouw. Pak slaag en zij gaan nog verder, door de vrouwen dood te maken. Dit is een ernstige zaak en we tolereren dit op geen enkele manier.'

Geerlings-Simons vergeleek het standpunt van Gangaram Panday met wat gezegd wordt, dat vrouwen worden verkracht, omdat ze met korte kleding mannen hebben uitgedaagd. 'U mag niet verkrachten, als u wordt geterroriseerd door een vrouw hebt u de vrijheid haar te verlaten en zij mag dat ook doen, u hebt geen enkel recht aan het lichaam van een vrouw te komen. Geweld van mannen is gewoon een vorm van machteloosheid en we gaan hier geen rechtvaardiging voor vinden.'

Haar standpunten werden onmiddellijk ondersteund door vrouwelijke parlementariërs.

Fractievoorzitter André Misiekaba van de NDP en Gregory Rusland (NPS) stelden, dat zij onmogelijk achter het standpunt van Gangaram Panday konden staan en ondersteunden Geerlings-Simons in haar oproep aan de regering om met een duidelijk beleid te komen op dit stuk.

VHP-parlementariër Krishna Mathoera, zei te hopen, dat het standpunt van Gangaram Panday niet wordt gedragen binnen het Korps Politie Suriname. 'De politieambtenaar is de eerste lijn hulpverlener, wat zal er dan gebeuren als elke politieambtenaar dit als standpunt inneemt? De politie mag geen eigen conclusie trekken en een mening vormen, maar objectief optreden als hulpverlener en vooral niet deze zaak bagatelliseren anders wordt het probleem dat we hebben ernstig vergroot', zei Mathoera, die commissaris van politie is geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten