vrijdag 7 september 2018

'Belang van jeugdambassadeursverkiezingen onvoldoende doorgedrongen bij Jeugdparlement'

Minister Gopal zit in haar maag met trage gang van zaken bij Jeugdparlement


Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken constateert, dat het belang van de jeugdambassadeursverkiezingen onvoldoende is doorgedrongen bij het Jeugdparlement. Dit wordt gesteld, omdat dat zogenoemd parlement er lang over doet om deze verkiezingen uit te schrijven. 

'Het ministerie heeft alles dat in haar vermogen ligt ingezet om de verkiezingen op tijd te faciliteren. Helaas moeten wij constateren dat het belang van deze verkiezingen voor Suriname onvoldoende is doorgedrongen bij het Jeugdparlement dat verantwoordelijk is voor het uitschrijven van de vergadering waarin de verkiezingen gehouden moeten worden', zegt minister Lalinie Gopal vandaag, vrijdag 7 september 2018, in de Ware Tijd.

De verkiezingen waren aanvankelijk voor 28 juli uitgeschreven, maar het Jeugdparlement vond het niet verstandig om die door te laten gaan. Het had wat tijd nodig om enkele zaken rondom de verkiezingen te onderzoeken. Het Jeugdparlement vindt, dat niet alles in de haak is en wil meer duidelijkheid. Dat onderzoek is nu nog gaande.

Er was haast geboden om de verkiezingen te laten plaatsvinden, omdat Suriname het voorzitterschap van het Caricom Jeugdambassadeursprogramma moet vervullen. Dat zou al in augustus moeten gebeuren.

Gopal zegt, dat er op 'diverse momenten' interventies zijn geweest om de leiding van het jeugdparlement ertoe te bewegen om de verkiezingen uit te schrijven, maar die inspanningen zijn vruchteloos gebleven. 'Het ministerie kan niet op de stoel van het jeugdparlement zitten gelet op de vastgelegde rollen, taken en verantwoordelijkheden in het staatsbesluit', stelt Gopal.

Het departement zal weer om de tafel zitten met de jeugdvertegenwoordigers om tot een oplossing te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten