donderdag 9 augustus 2018

Erasmus MC verleent ondersteuning bij transitieproces van Sehos naar nieuwe HNO op Curaçao

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Rotterdams Erasmus MC werkt al een aantal jaren nauw samen met Sehos en SVB


Hospital Nobo Otrobanda Transitie en Exploitatie nv (HNO TE) en het universitair ziekenhuis in Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC), hebben dinsdag een intentieverklaring getekend waarmee het Erasmus MC toezegt ondersteuning te zullen verlenen bij het transitieproces van het Sint Elisabeth Hospitaal naar het nieuwe ziekenhuis. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 9 augustus 2018.

Het Erasmus MC werkt al een aantal jaren nauw samen met zowel het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) als de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Met Sehos zijn concrete afspraken gemaakt op onder andere het gebied van neurochirurgie en longgeneeskunde. Samen met de SVB heeft het Erasmus MC lopende afspraken op het gebied van medische uitzendingen. Zo kunnen gevallen van complexe zorg die niet op Curaçao geboden kan worden, ook straks niet in HNO, naar het Erasmus MC worden uitgezonden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld orgaantransplantaties.


In januari hebben medisch directeur van het Sehos Franke Scheper, Stanley Betrian (Ministeriële Regisseur en Toezichthouder) en Gilbert Martina voor het eerst een gesprek gehad met het Erasmus MC in het kader van HNO TE. Op dat moment was het Erasmus MC zelf volop bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe gebouw in Rotterdam die in mei succesvol is afgerond. Hierbij zijn ook alle patiënten zonder calamiteiten verhuisd.

Het Erasmus MC is het grootste academisch ziekenhuis van Nederland.

HNO TE is belast met de transitie naar het nieuwe ziekenhuis op Curaçao en heeft het Erasmus MC benaderd voor deskundige steun in dat proces. Naast hun expertise en ervaring hiermee, wil het Erasmus MC ook steun verlenen wat betreft de governance en het besturingsmodel, de inrichting van de financiële functie, de algemene ondersteunende diensten (AOD), de medische ondersteunende diensten (MOD), inrichting van de zorgprocessen, kwaliteit en veiligheid, en implementatie van HiX (ChipSoft).

HiX is de software die gebruikt zal worden in het nieuwe ziekenhuis voor het bijhouden van patiëntinformatie middels een elektronisch patiëntendossier. Artsen en andere hulpverleners zullen in de nabije toekomst ook gelinkt worden aan HiX. Hierdoor zullen alle patiëntgegevens digitaal en centraal beschikbaar zijn om efficiëntere zorg aan de patiënt te kunnen waarborgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten