zaterdag 21 juli 2018

Pais en vree tussen BvL/ALS en minister Ferrier na 'vruchtbaar gesprek'

Bondsvoorzitter Valies is 'heel tevreden' over de uitkomst


'Wij hebben een vruchtbaar gesprek gevoerd met onderwijsminister Lilian Ferrier', zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) én Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), vandaag, zaterdag 21 juli 2018, op Starnieuws.

De bewindsvrouwe heeft de bonden gistermiddag ontvangen voor een onderhoud. Valies zegt, dat hij niet over de inhoud kan praten, maar dat hij heel tevreden is over de uitkomst. De incorporatie van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) was een heet hangijzer.

'Wij hebben met de minister en haar team gesproken over de knelpunten in het onderwijs. Maandagmorgen  om negen uur gaan we vergaderen met de docenten van het IOL over de uitkomst van de bespreking met de minister van Onderwijs. En vrijdag vergaderen wij met de shopstewards van de ALS en BvL', zegt Valies.

De bonden hadden de minister een ultimatum gesteld om gisteren ontvangen te worden. Aanvankelijk zei Ferrier dat de docenten van het IOL volgens de statuten van de BvL geen lid kunnen zijn van de organisatie. Hierop hebben de docenten zich ingeschreven als lid van de ALS, waar geen statutaire beperkingen zijn.

Valies zei, dat al die jaren de BvL gewoon erkend is als vertegenwoordiger van het IOL. In elk geval is Valies blij met de uitkomst van de bespreking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten