zaterdag 14 juli 2018

Emilio Lens (NDP): 'Ik weet met wie ik te maken heb, dat het mafia’s zijn'

Lens richt zijn pijlen eerst op ex-directeur Wegenautoriteit Norden en oud-minister Sport- en Jeugdzaken Abdoelgafoer


'Ik weet met wie ik te maken heb, dat het mafia’s zijn. Mocht er iets met mij gebeuren dan weten we vanuit welke hoek het komt', zei Emilio Lens, vooraanstaand lid van de Nationale Democratische Partij (NDP) en initiatiefnemer van de jongerenbeweging Anti-Corruptie Suriname, gisteren, vrijdag 13 juli 2018, bij het indienen van een stuk bij de procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday, tegen de ex-directeur van de  Wegenautoriteit, Geo Norden. Dit schrijft Suriname Herald.

Lens beweert bewijzen te hebben waaruit blijkt, dat Norden zich schuldig heeft gemaakt aan corruptieve handelingen. Hij heeft daarom aan de pg gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de vermeende corruptie van de ex-directeur. 'Mensen plegen dergelijke handelingen, dan worden ze ontheven uit hun functie met behoud van hun salaris en dat kan niet', merkt Lens op.

Wat Lens verder stoort is, dat Faizel Abdoelgafoer het voorzitterschap van het jongerenbestuur van de NDP op een onverantwoordelijke wijze heeft overgenomen zonder dat er een bestuursverkiezing is gehouden.. Ook zegt hij dat er nog meer gevallen zijn binnen de NDP, maar hij begint eerst met die van de ex-directeur.

'We hebben te doen met serieuze misdadigers. Het zijn serieuze misleiders en gangsters waarmee we nu te maken hebben', aldus Lens. 'De NDP heeft mij misbruikt. Er is gezegd dat er woningnood is onder de jongeren, maar hoeveel van de jongeren zijn in aanmerking gekomen?', vraagt hij zich af. 'Ze zijn me helemáál thuis komen halen om campagnes te voeren om tegen de mensen te zeggen dat ze voor de NDP moeten kiezen en vandaag de dag gaan ze zo om met het volk. Binnen de NDP wordt het zwarte volk misbruikt om de licht getinte mensen rijker te maken en ik ben niet meer van de partij. Mensen binnen de NDP verrijken zichzelf en dat kan niet. Gelden verdwijnen. Waar gaat het allemaal naar toe?'

Hij zegt verder, dat hij Abdoelgafoer nog twee weken de tijd geeft om op te stappen als voorzitter van het jongerenbestuur van de NDP. Gebeurt dat niet, dan mag hij weten wat hem te wachten staat.

Tijdens Abdoelgafoers ministerschap op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft hij mensen bedreigd en weggejaagd, gaf Lens aan.

'Met het indienen van dat stuk is de eerste stap gezet. De voorzitter van de partij, Desi Bouterse tevens president, is op de hoogte en ik heb het bestuur benaderd om ze hierover te informeren', aldus Lens.

Eerder hadden de Assembleeleden Asiskumar Gajadien van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Patricia Etnel van de Nationale Partij Suriname (NPS) en Dew Sharman, VHP, naar een strafrechtelijk onderzoek gevraagd. De Wegenautoriteit had in novembber 2017 Srd 54.000 gestort op de rekening van de NDP bij de Surinaamse Volkscredietbank (VCB) voor de aankoop van vlaggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten