maandag 4 juni 2018

Ford bestelbus met Chinese kentekenplaat trekt de aandacht in Chicago's Chinatown

42-Jarige Fan Yuhu rijdt de wereld rond in bestelbus vol advertenties en slogans

(Bron foto's: Fan Yuhu/Facebook)


- Na een reis door 55 landen op vier continenten is freelance cameraman Yuhu nu in de VS
- Reis startte in augustus 2013 in Shanghai en voert nog door VS, Midden- en Zuid-Amerika en Australië


Een Ford-bestelbus met Chinese kentekenplaten en bedekt met advertenties en slogans is deze dagen een opvallende verschijning in Chinatown in het centrum van Chicago. Na een reis door 55 landen op vier continenten, kwam Fan Yuhu, een freelance cameraman, aan in de Amerikaanse stad Chicago. 

Fan startte zijn reis door de wereld vanuit Shanghai in augustus 2013. Met 600 dollar op zak aan het begin doorkruiste hij Azië, Europa en Afrika en arriveerde op 5 februari in New York, na meer dan 200.000 kilometer te hebben afgelegd.

Tijdens de reis is hij met de auto twee keer op een veerboot geweest en is de wagen in een container vanuit Afrika naar Noord-Amerika verscheept.

Fan, 42, die opgroeide in Guangzhou en in Shanghai werkte, was nooit in het buitenland geweest voordat hij op reis ging en kende geen vreemde talen.

Rijden door 25 landen in Afrika in acht maanden tijd was het moeilijkste wat Fan tot nu toe heeft meegemaakt: hij werd gechanteerd door politieagenten, beroofd en bestolen, werd ziek van de koorts en ontsnapte verschillende keren ternauwernood. Maar, verschillende blind dates daar gaven hem zoete herinneringen.

Het aanvragen van een visum is een andere moeilijke en kostbare aangelegenheid. Afgezien van het feit dat ze van tijd tot tijd geweigerd worden en opgesloten worden in donkere kamers bij de douane, heeft Fan meer dan 200.000 yuan uitgegeven aan het verkrijgen van visa. Maar, gelukkig: 'Ik heb overal hulp gekregen van overzeese Chinezen', vertelde Fan aan persbureau Xinhua. Ze gaven hem eten, gaven hem onderdak en brachten hem naar een douche. 'Ik ben hen dankbaar', zei Fan.

Vanaf het begin van de reis heeft Fan twee dromen te vervullen: om een ​​eigen documentaire te filmen en om een ​​vrouw te vinden die bereid is om wel en wee van de reis met hem te delen. Fan heeft tot nu toe meer dan 10.000 uur aan beeldmateriaal gefotografeerd. Wat betreft het vinden van een vrouw, hij geeft dat over aan het toeval en geluk.

Fan wil met zijn eigen ervaringen een Chinese versie van 'Forrest Gump' maken.

Na zijn reis door de Verenigde Staten en Canada, gaat Fan via Mexico naar Zuid-Amerika en vervolgens verder naar Australië. Hij is van plan om terug te keren naar China voor het Chinese lentefestival in 2019.

(Suriname Mirror/Xinhua/ECNS.cn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten