donderdag 26 april 2018

Vier beladers - belast met in- en uitladen van koffers - op J.A. Pengelluchthaven aangehouden

Verdachten op camerabeelden te zien als ze spullen uit koffers stelen


Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, donderdag 26 april 2018, dat de politie van Zanderij donderdag 19 april vier mannen, die werkzaam zijn op de Johan Adolf Pengelluchthaven, heeft aangehouden. Zij waren belast met het in- en uitladen van koffers van passagiers op regionale vluchten. 

H.K. en M.K. (42), de 23-jarige H.P. en M.B. (37) worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van goederen uit de koffers van passagiers.

Het viertal kwam dinsdag 17 april in beeld toen men vernieling van het prikkeldraad van een aangrenzend bedrijf ontdekte. Bij het bekijken van camerabeelden werden de vier beladers duidelijk herkend, toen zij bezig waren uit de koffers goederen weg te nemen. Deze goederen stopten zij onder hun kleding.

Na beëindiging van hun werkzaamheden op 17 april namen zij niet de normale uitgang, aangezien zij wisten dat zij door de ingehuurde beveiligingsmedewerkers gecontroleerd en gefouilleerd zouden worden. Zij begaven zich naar een ruimte waar zij dachten dat de camera defect was. Zij haalden de gestolen goederen onder hun kleding vandaan en gooiden deze over een schutting naar buiten. Enkele van de goederen kwamen in een andere ruimte van een bedrijf ter plaatse die voorzien is van dievenijzer. Om aan de goederen te komen had het viertal het prikkeldraad vernield.

De beladers werden opgespoord en op 19 april aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in hun woning zijn de gestolen goederen van 17 april terug gevonden. Ook stuitten agenten op een aantal andere goederen waarvan de mannen de herkomst niet konden verklaren. Verder werd een hoeveelheid valuta uit verschillende landen gevonden.

Alle aangetroffen zaken zijn in beslag genomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten