John van Coblijn: 'Het kan niet dat miljoenen worden vernietigd, terwijl Assembleeleden doen alsof hun neus bloedt'
'Uit afgekeurde studentenflat worden meubilair en zelfs de vloerbedekking stiekempjes weggedragen'
Politicus John van Coblijn, trekker van de opkomende politieke beweging Unopo, vindt dat het tijd is dat alle leden van De Nationale Assemblee (DNA) ernstig lawaai gaan maken over de manier waarop miljoenen verloren gaan bij bouwprojecten die al jaren stilliggen. Genoemd worden het technisch afgekeurde bouwsel op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat dat als hoofdbureau van het Korps Politie Suriname (KPS) moest fungeren en de afgekeurde studentenflat van de Anton de Kom Universiteit Suriname die nog niet gebruikt kan worden, omdat het bouwsel niet aan de vereiste veiligheidsstandaarden voldoet.
'Het kan niet, dat miljoenen op deze wijze worden vernietigd, terwijl onze volksvertegenwoordigers doen alsof hun neus bloedt. Het zijn belastinggelden van het volk van Suriname die gewoonweg te grabbel worden gegooid. Waarom doet men dat? Zijn er belangen die spelen bij zowel coalitie als oppositie? Als goede bestuurder moet de regering ook aangeven wat niet goed is. Dan moeten deskundigen erop worden losgelaten', stelt Van Coblijn vandaag, donderdag 19 april 2018, in het Dagblad Suriname.
De politicus voert aan, dat in de afgekeurde studentenflat enkele taferelen zich voordoen waar reeds geplaatste meubilair en zelfs de vloerbedekking stiekempjes uit het pand worden weggedragen.
De geel gekleurde flat, op het universiteitsterrein achter het Natin-complex te Leysweg, telt vijf verdiepingen en 48 woonunits. Om de studentenflat te herstellen is tussen de 150.000 en 450.000 euro nodig. Naast het gebrek aan vereiste veiligheidsstandaarden, heeft de studentenflat volgens Van Coblijn ook te maken met het ontbreken van een lift.
'Dit hoeft ons echt geen miljoenen te kosten, want voor een paar ton had men een fatsoenlijke en veilige lift kunnen plaatsen. Ook voor de nooduitgang konden bestuurders voor een oplossing hebben gezorgd. Ik neem hiervoor zowel de oppositie als coalitie kwalijk, omdat hiermee studenten uit districten die naarstig op zoek zijn naar onderdak, gedupeerd blijven.'
De bouw van het eerste studentenhuis, gefinancierd met donormiddelen, werd in juli 2009 tijdens de Nieuw Front-regering gestart en werd in 2011 bouwkundig opgeleverd. Ex-onderwijsminister Robert Peneux zei een jaar geleden, dat dit gebouw een andere bestemming zou krijgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten