maandag 9 april 2018

Afgeschreven schoolbussen uit VS en Korea vervoeren scholieren in Costa Rica

'Jaar na jaar worden er oude bussen gekocht voor studentenvervoer'

'Onze kinderen moeten reizen in veilige en recente bussen, bijna de fabriek verlaten en niet klaar voor de vuilstort in andere landen'


'Het Tico-studentenvervoer is de rommel van de Verenigde Staten en Korea. De bussen die in die landen worden gedumpt, zijn degenen die onze studenten meestal vervoeren', zegt Don Pablo Rosales, verantwoordelijk voor het serviceplatform van de Consejo de Transporte Público (CTP) - de openbaar vervoerafdeling van het ministerie van Publieke Werken en Transport, MOPT (ministerio de Obras Públicas y Transportes).

'Het is een oude vloot, te oud voor onze kinderen om in te reizen. Jaar na jaar worden er oude bussen gekocht voor studentenvervoer, iets wat volgens de huidige wetgeving niet te vermijden was. De bussen die worden afgeschreven in de Verenigde Staten en Korea worden gebruikt in Costa Rica, iets dat onmiddellijk moet worden gestopt, onze kinderen moeten reizen in veilige en recente bussen, bijna de fabriek verlaten en niet klaar voor de vuilstort in andere landen', verzekert Rosales

De CTP-informatie geeft aan, dat de gemiddelde schoolbus waarin kinderen in Costa Rica reizen wanneer zij naar en van school gaan 17 jaar of ouder zijn.

De Voertuiginspectie, Riteve (Revisión Técnica de Vehículos), bericht dat in 2017 ongeveer 5.600 bussen zijn geïnspecteerd, die een gemiddelde levensduur van 14 jaar hebben.

En dit is een van de bussen die vandaag de dag in Suriname rijden...

(Suriname Mirror/Q Costa Rica/La Teja)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten