donderdag 15 maart 2018

Oud-minister Assen vermoedelijk nieuwe minister van Justitie en Politie

Assen is minister van Planning en Ontwikkelingssamen- werking en Defensie geweest

Ministers Sport- en Jeugdzaken, Natuurlijke Hulpbronnen, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Veeteelt en Visserij ook mogelijk op schopstoel


Oud-minister Ronald Assen wordt vermoedelijk de nieuwe minister van Justitie en Politie. Zo beweren enkele bronnen in regeringskringen, aldus de Ware Tijd woensdag 14 maart 2018. Het departement zit sinds het ontslag van Eugene van der San begin juni 2017 zonder een permanente minister. 

Assen, een prominente NPS’er, heeft in twee kabinetten van het Nieuw Front gediend. Eind 1993 - na het plotselinge vertrek van minister Eddy Sedoc - werd de toenmalig directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking. Na de verkiezingen van 2000 werd Assen minister van Defensie.

Assen was eerder al in beeld bij deze regering om op een ander ministerie geplaatst te worden, maar hij zou naar wordt vernomen toen hebben geweigerd.

In oktober 2001 werd overigens de toen 18-jarige zoon van toenmalig minister van Defensie Assen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij wapendiefstal. De wapens van het type AK-47 werden voor de woning van de bewindsman gestolen.  Hij was al eerder destijds negatief in het nieuws geweest, nadat hij een meisje op zijn school had mishandeld. Die zaak werd toen door de ouders onderling geregeld, maar werd wel breed uitgemeten in de Surinaamse pers.

Intussen is bekend dat in verband met de komende bijltjesdag in de regering zeker minister Jerry Miranda (Openbare Werken, Transport en Communicatie, OWT en C) niet terugkomt. Hem is al door president Desi Bouterse gezegd, dat hij zal worden vervangen. Potentiële kandidaten die genoemd worden om hem te vervangen zijn directeur Luchthavenbeheer, Vijay Chotkan, en directrice Transport en Communicatie bij OWT en C, Joyce Blokland. Naar verluidt zou Chotkan niet warm lopen van deze ministerspost. Ook de naam van Reynold Simons, momenteel leidinggevende bij het Planbureau Suriname, wordt genoemd als aankomend minister. Hij was van 1991 - 1993 minister van Arbeid in het eerste kabinet-Venetiaan.

Behalve OWT en C zouden ook de ministersposten bij Sport en Jeugdzaken, Natuurlijke Hulpbronnen, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Veeteelt en Visserij in het reshufflingpakket zitten.

Een definitief besluit zou nog niet zijn genomen. Naast ministers zullen zeer waarschijnlijk ook bij enkele parastatale bedrijven de directeuren worden vervangen. President Bouterse had enkele maanden geleden al gezinspeeld op een reshuffling en gesteld wordt dat gewacht werd totdat de begroting 2018 was goedgekeurd door het parlement. Dat is intussen al gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten