vrijdag 9 maart 2018

Organisaties beginnen grote hoeveelheden sargassowier in baaien Curaçao te monitoren

Dieren kunnen verstrikt raken in sargassowier en het wier zorgt voor stankoverlast

(Bron foto: Sea Turtle Conservation Curaçao)


Stichting Uniek Curaçao en Sea Turtle Conservation Curaçao (STCC) zijn van start gegaan met een het monitoren van de grote hoeveelheden sargassum in de baaien van Curaçao. Bonaire heeft al een aantal dagen te kampen met sargassowier aan de oostkust van het eiland, maar ook op Curaçao is het een groeiend probleem, aldus vandaag, vrijdag 9 maart 2018, het Antilliaans Dagblad.

Dat is zorgwekkend, omdat dieren erin verstrikt kunnen raken. Bij zeeschildpadden kan dat er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze stikken, omdat ze niet op tijd naar de wateroppervlakte kunnen om te ademen. Daarnaast bestaat het risico dat het sargassum aanspoelt, gaat rotten en ernstige stankoverlast geeft, zoals in 2015 ook al eens het geval was.

De verwachting is dat het sargassowier zich over de hele noordkust van Curaçao zal verspreiden, zo zegt directeur van Stichting Uniek Curaçao Theo van der Giessen.

'Wij hebben daarom van Gabriel Murray (sectordirecteur van Landbouw, Milieu en Natuur binnen het ministerie Gezondheid, Milieu en Natuur) het verzoek gekregen om dit te inventariseren. Dat doen we samen met Sea Turtle Conservation.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten