maandag 26 maart 2018

Kustwacht Caribisch onderschept voor kust Curaçao twee vaartuigen met 44 Venezolanen in totaal

Aan boord één vaartuig, met 3 opvarenden, ook 82 kilo cocaïne en 2 kilo marihuana gevonden

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)

De Kustwacht Caribisch Gebied, Politie en Douane hebben zondag 25 maart 2018 een gecombineerde actie gehouden op zee en op het land in verband met mensensmokkel, verdovende middelen en wapens. 

In de vroege ochtend heeft het maritiem patrouille vliegtuig van de Kustwacht in coördinatie met het Reddings -en Coordinatie Centrum (RCC) een Super-RHIB vanuit steunpunt Curacao gelanceerd om een vaartuig te onderscheppen. Ten zuiden van Klein Curacao trof de bemanning het onverlichte vaartuig aan met drie personen aan boord, allen met de Venezolaanse nationaliteit.

Bij nader onderzoek werden ook verdovende middelen gevonden. De opvarenden zijn aangehouden. Het vaartuig is in beslag genomen en opgebracht naar het kustwachtsteunpunt te Parera. Aldaar zijn de verdovende middelen, waarvan 82 kilo cocaïne en 2 kilo marihuana samen met de drie verdachten overgedragen aan de Politie.

Op hetzelfde moment dat men bezig was met de actie ten zuiden van Klein Curacao, werd door het maritiem patrouillevliegtuig nog een verdacht vaartuig gedetecteerd ten zuiden van Bullenbaai. Op aanwijzing van het RCC ging de Super-RHIB die richting op en trof een vaartuig aan met 41 ongedocumenteerde personen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Het ging om 35 mannen en 6 vrouwen.

Het vaartuig is opgebracht naar het steunpunt te Parera waar alle opvarenden na een veiligheidsfouillering zijn overgedragen aan de Politie.

Bezig met het onderzoek aan land, heeft de politie Team Handhaving Openbare Orde aan de Kaya Seru Machu twee voertuigen met 6 personen aangehouden. Het gaat om de volgende personen:
1. F.O.Z. van 64 jaar
2. E.A.Z. van 41 jaar
3. J.A.L. van 36 jaar
4. M.D. van 26 jaar
5. A.F.B. van 16 jaar
6. A.A.J. van 19 jaar
Allen geboren te Curaçao. Ze zijn voorgeleid voor de Hulpofficier van Justitie. Beide voertuigen en ook twee vuurwapens zijn in beslag genomen. De zaken zijn verder in onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten