woensdag 20 december 2017

Regering zoekt naarstig 75 miljoen Amerikaanse dollar voor dekking uitgaven begrotingsjaar 2017...

'Deze financiering die de overheid zoekt is conform de Wet op Staatsschuld'


Minister Gillmore Hoefdraad heeft dinsdag 19 december 2017 aan De Nationale Assemblee schriftelijk aangegeven (zie onderaan), dat de overheid bezig is op de nationale en internationale kapitaalmarkt US$ 75 miljoen aan fondsen te vergaren. Hiermee zullen de uitgaven voor het begrotingsjaar 2017 worden gedekt. Dit meldt Starnieuws.

'Deze financiering die de overheid zoekt, is conform de Wet op Staatsschuld en conform de aangenomen begroting voor 2017', deelde de minister mee.

Het gros van de fondsen zal worden aangewend voor de financiering van infrastructuur, gezondheidszorg, nutsvoorzieningen, onderwijs en landbouw. Verdere onderbouwing zal worden gegeven in de suppletoire begroting die volgend jaar zal worden ingediend.

Assembleelid Asis Gajadien (VHP) zei, dat hij al eerder heeft gesteld dat de minister naarstig op zoek is naar geld op de internationale kapitaalmarkt om de begroting te kunnen dekken. Afgelopen week ging de minister niet in op cijfers over begrotingstekort van 2017. Volgens Gajadien zou het gaan om Srd 2 miljard.

Minister Hoefdraad zei, dat hij geen cijfers van 2017 bij zich had, omdat de begroting van 2018 aan de orde is. Gajadien voerde in De Nationale Assemblee vanmiddag aan, dat er constant geleend wordt om de tekorten te dekken. Daarom worden mensen niet betaald.

In zijn brief in De Nationale Assemblee, die om een onderbouwing had gevraagd, gaat de minister summier in op de extra inkomsten die verwacht worden voor het komende jaar. Het bedrag van Srd 400 miljoen is teruggebracht naar Srd 300 miljoen.

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi waarschuwde ervoor, dat de regering nu komt met verhoging van grondhuurtarieven zonder een studie. Hiermee wordt volgens de politicus de economie kapot gemaakt. De effecten zijn volgens hem niet berekend, maar er is een rekenkundige formule erop losgelaten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten