'We hebben altijd gezegd dat we zullen blijven zoeken tot we failliet zijn, dat is ook gebeurd'
'Helaas bestaat Hi-Jet niet meer, we willen wel doorgaan, we zijn in 22 jaar tijd een begrip geworden.'
De zoektocht naar de sinds 23 mei 2015 vermiste helikopter en de twee bemanningsleden heeft Hi-Jet Helicopter Services ruim 2,7 miljoen Amerikaanse dollar gekost. De vloot is drastisch geslonken van tien naar drie helikopters. 'We hebben altijd gezegd dat we zullen blijven zoeken tot we failliet zijn. Dat is ook gebeurd. Helaas bestaat Hi-Jet niet meer', zei Jerrel van Embricqs, directeur van Hi-Jet, vrijdag op een persconferentie, aldus Starnieuws vandaag, zondag 3 december 2017.
Van het vermiste toestel en de bemanningsleden zijn enkele dagen geleden resten teruggevonden.
Het kost ongeveer 3.500 Amerikaanse dollar per uur om een helikopter te opereren, aldus Van Emricqs. Er zijn ruim duizend uren besteed aan de zoektocht.
Omar Terborg, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Hi-Jet, gaf aan dat het bedrijf vanaf de eerste dagen alles op alles heeft gezet om de mannen te vinden, ten koste van de dagelijkse werkzaamheden. 'Geleidelijk aan zijn we onze commerciële vluchten gaan verminderen, omdat we wilden zoeken. De kosten hebben gemaakt dat we nu diep in de rode cijfers zitten', gaf Terborg aan.
Earl Molhoop, hoofdcoördinator van de Medische diensten, vulde aan dat er nog alleen gevlogen wordt om hulp te verlenen. 'Dat gedeelte wat geld moet binnenbrengen, is komen weg te wegvallen. We hebben nog het rescue team. Als er iets mocht gebeuren, kunnen wij dat nog inzetten, we hebben nog drie helikopters.'
Er is geld geleend bij een Amerikaanse bank, zei Van Embricqs. Hi-Jet kan niet meer betalen. De bank heeft al vijf heli’s teruggenomen, eind van de maand gaat er nog één weg. De andere worden op advies van de bank in topconditie gebracht om te kunnen verkopen. 'Maar, in de tussentijd dat de drie heli’s nog hier zijn, gaan we ze gebruiken. Officieel bestaat de ambulancedienst niet meer. En Hi-Jet Helicopter Services bestaat jammer genoeg na 22 jaar niet meer. We willen wel doorgaan, we zijn een begrip geworden.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten