dinsdag 21 november 2017

Recente overval op Suribet-kantoor en nasleep weer bewijs van erbarmelijke veiligheidssituatie in Suriname

(Bron foto: Facebook)
Overvallen door groepen goed bewapende criminelen zijn schering en inslag

Suriname ontbeert al geruime tijd een minister van Justitie en Politie en korpschef van het Korps Politie Suriname

 
Volgens Starnieuws vandaag, dinsdag 21 november 2017, blijft de veiligheidssituatie de samenleving in de ban houden. Veel mensen zijn gisteravond geconfronteerd met vijf overvallers na een overval op het Suribet-kantoor bij de kruising van de Munder- en de Kwattaweg. 

De overvallers veroorzaakten tijdens de achtervolging een aanrijding, waarbij twee personenauto's betrokken waren. Vijf mensen moesten voor medische behandeling naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

'Het was een vreselijke situatie. Mensen renden door elkaar en de politie achterna.' Een van de overvallers, de 28-jarige Roche de Link, werd op de vlucht dodelijk geraakt door één of meer politiekogels. 'Er heerste enorme paniek. Ze gingen elk een andere richting op en hielden mensen onder schot', vertelt een ooggetuige.

President Desi Bouterse kondigde tijdens zijn jongste optreden in De Nationale Assemblee - tijdens de algemene beschouwingen - aan, dat aanpak van de criminaliteit een topprioriteit is van de regering. Minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt op Justitie en Politie, heeft intussen ook aangegeven dat naar de jaarwisseling toe er een verhoogde politie surveillance is.

Maar, nog steeds zijn er geen minister van Justitie en Politie en korpschef van het Korps Politie Suriname benoemd en dat lijkt niet te duiden op een serieuze wijze van bestrijding van de criminaliteit, zoals de president iedereen wil doen laten geloven...


Zondag en maandag zijn er diverse berovingen gepleegd. Te Paramaribo-Noord drongen criminelen een woning binnen waarbij geld in valuta en sieraden ter waarde van 8.000 euro zijn buitgemaakt. De indringers gingen ook ervandoor met televisietoestellen en laptops. In een bar aan de Van 't Hogerhuysstraat heeft een man met een handbijl een slachtoffer verwond en bestolen. Het slachtoffer is geraakt in hoofd en nek en werd per ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

 (Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten