donderdag 19 oktober 2017

'Ik ben ervan overtuigd, dat ook Suriname binnen niet al te lange tijd olie zal vinden'

Guyana's NH-minister Trotman bij internationaal olie seminar Staatsolie



Raphael Trotman, minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) van Guyana, is momenteel in Suriname om inzichten uit te wisselen en om afspraken omtrent samenwerking te maken. 'Wij moeten zeker de samenwerking tussen beide landen versterken op diverse gebieden als het om olie gaat. Ik ben ervan overtuigd, dat ook Suriname binnen niet al te lange tijd olie zal vinden', zei Trotman woensdag tijdens het nationaal olie seminar dat georganiseerd werd door Staatsolie met experts uit diverse opkomende olie producerende landen, zo schrijft de Ware Tijd donderdag 19 oktober 2017.

'Alleen al op milieugebied is het belangrijk om afspraken te maken want bij een eventuele lekkage zal olie uit Suriname onze kust vervuilen of andersom', zei Trotman naar aanleiding van de olie-lekkage waarmee Trinidad en Tobago momenteel worstelt.

Over Guyana's olievoorraden zegt Trotman dat zijn land nu reeds ruim 2 miljard vaten aan bewezen reserves heeft die uit kunnen groeien naar ruim 3 miljard op basis van additionele vondsten die gedaan worden. Aangezien Suriname ook goede kansen maakt om olie te vinden, gaf hij advies mee aan de regering en leiding van Staatsolie om zich voor te bereiden op de hel die zal losbreken.

'Plotseling zal iedereen in het land een expert worden op het gebied van olie. Er zullen dagelijks analyses in de media verschijnen die je zal doen twijfelen aan jou eigen visie en inzichten. Wanneer je uiteindelijk beslissingen neemt zal je uitgemaakt worden voor landverrader. Internationale investeerders zullen simultaan op je afstormen met voorstellen. De kunst is om standvastig te zijn door alle ruis heen en het beste voor je land voor ogen te houden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten