maandag 20 augustus 2018

Vergoeding van Assembleeleden gaat fors omhoog

Schadeloosstelling Assembleeleden stijgt bruto van Srd 15.777 naar Srd 22.250


Met de verhoging van de salarissen van ambtenaren gaan ook de Assembleeleden meer geld ontvangen. De vergoeding van de volksvertegenwoordigers is gekoppeld aan het salaris van een onderdirecteur van een departement. Het maximale bruto salaris van de onderdirecteur gaat van Srd 8.091 naar Srd 11.410. Een Assembleelid krijgt aan schadeloosstelling, met 50% representatietoelage en 45 procent vervoerstoelage, in september bruto Srd 22.250 in plaats van bruto Srd 15.777.  Dit meldt Starnieuws zondag 19 augustus 2018.

Bij Assembleeleden wordt gesproken van een schadeloosstelling in plaats van salaris. Lidmaatschap van De Nationale Assemblee is geen voltijdse baan. De Assembleevoorzitter heeft een schadeloosstelling van 200%,  gelijk aan 2 x Srd 11.410 = Srd 22.820 bruto. Daarnaast ontvangt de voorzitter een representatietoelage van 70% meer dan een Assembleelid. Verder zijn er nog voorzieningen voor vervoer en telefoonkosten.

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee ontvangt 130% van de vergoeding van een Assembleelid en de representatietoelage wordt verhoogd met 35% op die van een Assembleelid. Ook fractieleiders hebben een hogere representatietoelage, afhankelijk van het aantal leden per fractie.

Veel Assembleeleden zijn ook ambtenaar en hebben een dubbel salaris. Daarnaast ontvangen zij op 55-jarig leeftijd ook pensioen. Al jaren wordt erover gesproken een eind te maken aan de dubbele salarissen ten laste van de staatskas. Tot nu toe is het slechts bij woorden gebleven. De Assembleeleden en hun gezinnen hebben ook recht op vrije geneeskundige voorziening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten