zaterdag 7 juli 2018

Agenten ontevreden over omstandigheden bewaking gebied cocaïne-duikboot

Geen enkele noodzakelijke voorziening aanwezig voor de agenten


Politiefunctionarissen die belast zijn met bewakingswerkzaamheden van het gebied waar de duikboot was aangetroffen te Calcutta uiten vrijdag 6 juli 2018 hun ongenoegen in het Dagblad Suriname. Het gebied moet constant en regelmatig bewaakt worden. Op die locatie zijn twee containers met goederen in beslag genomen, samen met de duikboot en een graafmachine. 

Het is nu al meer dan drie maanden dat politiemannen met deze taak van bewaking zijn belast. Nu blijkt, dat zij gedurende die drie maanden aan hun lot zijn overgelaten. Er zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Om de plaats te bereiken moet de politie eerst over een pad lopen. Verder moeten de agenten middels een kano door het kanaal peddelen. Komt nog bij kijken dat het kanaal dichtbegroeid is.

Het Dagblad Suriname heeft vernomen, dat er ook nog veel giftige slangen in die buurt zijn en enkele van die reptielen zijn ook al door de politiemannen gedood.

Bovendien is deze locatie in het bos niet voorzien van verlichting. De politiemannen, die belast zijn met deze werkzaamheden, werken meer dan tien uren per dag.

De leiding van het KPS is ervan op de hoogte, maar heeft tot op heden geen voorzieningen getroffen om de situatie te verbeteren. Men kan bijvoorbeeld een mobiel toilet inhuren en voor de manschappen inzetten. De minister van Justitie en Politie was niet bereikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten