woensdag 20 december 2017

Elf doden en 23 gewonden bij busongeluk met cruisegangers in Mexico

Rechtervoorband bus klapte, buschauffeur ervandoor zonder zich te bekommeren om slachtoffers

(Bron: Twitter)

Elf buitenlandse toeristen zijn in het oosten van Mexico om het leven gekomen toen hun bus van de weg raakte en kantelde. Nog eens 23 passagiers raakten gewond. Onder de slachtoffers bevinden zich volgens plaatselijke autoriteiten Amerikanen en Zweden. 

Het busongeluk gebeurde vanmorgen vroeg plaatselijke tijd, dinsdag 19 december 2017. De bus vervoerde 29 toeristen van de cruiseschepen Celebrity Equinox en Serenade of the Seas van de Amerikaanse maatschappij Royal Carribbean International, die afgemeerd lagen in de haven van Mahahual aan de Riviera Maya.



De cruisegangers uit de Verenigde Staten, Italië, Zweden en Brazilië wilden de 70 kilometer verderop gelegen Maya-ruïnes van Chacchobén bezoeken.

Volgens plaatselijke media raakte de bus van de weg toen de rechtervoorband klapte en ging de buschauffeur ervandoor zonder zich te bekommeren om de slachtoffers. Onder de doden zouden ook kinderen zijn.


De Mexicaanse autoriteiten hebben de nationaliteiten van de dodelijke slachtoffers nog niet vrijgegeven.

Woordvoerder Vicente Martín van de Civiele Bescherming in de deelstaat verklaarde tegenover de media, dat in ieder geval zeven Amerikanen en twee Zweden gewond raakten. Vijf van de 23 gewonden hebben het ziekenhuis al mogen verlaten na medische verzorging. De overige achttien zijn verdeeld over vier ziekenhuizen.

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)
Aan boord van de bus bevond zich naast de chauffeur en toeristen ook een gids, zo laat de cruisemaatschappij weten. Over zijn of haar lot is nog niets bekend. Op videobeelden van de plek van het drama is te zien, dat de bus op zijn kant in het struikgewas naast de weg ligt. Overlevenden kijken toe op het wegdek of lopen verdwaasd rond

(SurinameMirror/AD/CNN Español/Twitter/El Universal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten