maandag 13 november 2017

Surinaamse Bankiersvereniging ontkent plannen om De Surinaamsche Bank over te nemen

'Er is onnodige commotie veroorzaakt door een bericht in de Ware Tijd'


De Surinaamse Bankiersvereniging ontkent in onderstaande verklaring ,dat er concrete plannen zijn om De Surinaamsche Bank (DSB) over te nemen. Er is onnodige commotie veroorzaakt door een bericht vandaag, maandag 13 november 2017, in de Ware Tijd, waarin wordt gesteld dat de Centrale Bank van Suriname op zoek is naar Srd 180 miljoen. 

'De Surinaamse Bankiersvereniging betreurt de tendentieuze berichtgeving inzake DSB Bank in de Ware Tijd van maandag 13 november 2017. De daarin vervatte informatie is geheel onjuist en de zogenaamde betrouwbare bronnen waarnaar de krant verwijst zijn onbetrouwbaar gebleken.

Dit heeft geleid tot onnodige commotie in de samenleving die voorkomen kon worden als voorafgaande aan de publicatie contact was opgenomen met het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging ter verificatie van het één en ander. 

Het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging heeft alle vertrouwen in de aanpak van de problematiek van de DSB Bank door de verschillende actoren en ondersteunt deze acties ten volle. 

Geen van de leden van de Surinaamse Bankiersvereniging heeft concrete plannen voor overname van de DSB Bank.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten