maandag 2 december 2019

PdVSA neemt maximaal jaar langer exploitatie Curaçaose raffinaderij Isla op zich

'Potentiële nieuwe operator krijgt kans de raffinaderij over te nemen'


PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) zal maximaal een jaar langer de exploitatie van de Curaçaose raffinaderij op zich nemen op basis van een nieuw contract. Het gaat om een transitieperiode vanaf 1 januari ‘om de potentiële nieuwe operator een kans te geven de raffinaderij over te nemen’. Dat zegt Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, interim-directeur van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), eigenaar van de raffinaderij en de installaties, vandaag, maandag 2 december 2019, in het Antilliaans Dagblad.


De uitbreiding van de licentie die het Office of Foreign Assets Control (OFAC) in de Verenigde Staten (VS) aan Curaçao heeft afgegeven, heeft de weg vrijgemaakt ‘om zaken te doen ter afwikkeling van de werkzaamheden van PdVSA op het moment dat een nieuwe operator de exploitatie overneemt’.


De Lannoy: 'RdK mag nu ook ruwe olie en producten commercialiseren. Betaling met olie is een optie.'

Ondertussen gaan de onderhandelingen met de exclusieve Amerikaanse kandidaat Klesch Group onverminderd verder. De Lannoy kan geen datum noemen van een mogelijke overeenkomst. RdK en het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA, moederbedrijf van Refineria Isla, slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Isla-personeel vanaf 1 januari 2020 op straat staat. Beide partijen ‘zijn bereid en zullen samenwerken voor het realiseren van een transitieperiode’, aldus RdK in een persbericht.


Dat is het resultaat van een bespreking zaterdag in Caracas van een RdK-delegatie onder leiding van interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy met PdVSA-topman Manuel Quevedo. 'Partijen zijn overeengekomen dat er een transitieperiode komt waarin de banen van werknemers die op dit moment in dienst zijn van Refineria Isla zijn gegarandeerd vanaf januari 2020.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten