donderdag 17 januari 2019

Ernstige zorgen bij Vakcentrale C-47 over de gang van zaken binnen parastatale bedrijven

'De parastatale bedrijven worden zwaar gepolitiseerd'


Vakcentrale C-47 maakt zich ernstig zorgen over de gang van zaken binnen parastatale bedrijven. Lidbonden van die ondernemingen rapporteren rancune door de leiding van sommige van deze bedrijven. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt donderdag 17 januari 2019 in de Ware Tijd,  dat de parastatale bedrijven zwaar worden gepolitiseerd. 

Tijdens de viering van de 49e verjaardag van de vakcentrale vrijdag, zijn de lidbonden daarom opgeroepen waakzaam te blijven. 'Boven wet en recht gebeuren sommige dingen. Dus unu musu de na ai', waarschuwde Berenstein. De voorzitter benadrukt, dat zaken die niet door de beugel kunnen niet geaccepteerd zullen worden.

Als voorbeeld noemt hij de kwestie Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), waarin de bond gedurende enkele weken op gespannen voet leefde met de directie. De leiding van de SLM had zelfs het bondskantoor op het bedrijfsterrein teruggeëist. 'U moet weten, dat we ook in 2019 dit soort zaken verder gaan aanvechten en hard gaan aanpakken.'

Berenstein zegt, dat C-47 er geen moeite mee heeft wanneer politiek gelieerde mensen worden geplaatst in bedrijven. Wat hem wel stoort is dat betrokkenen vaak geen kaas hebben gegeten van het werk, maar puur om politieke belangen worden geaccommodeerd. 'Wij hebben in het verleden ook via de vakbond mensen naar voren geschoven, maar het waren deskundige mensen', zegt hij, kennelijk in reactie op beweringen dat dit probleem zich ook tijdens vorige regeringen voordeed.

Berenstein: 'Castelen was directeur van Havenbeheer, maar hij heeft een hele studie over haven-management gevolgd in het buitenland. John Defares hebben wij toen ook geplaatst, kijk wat hij van de haven heeft gemaakt. Maar, als je iemand plaatst om snel wat geld te verdienen, dan is dat politiseren van het bedrijf en daaraan gaan wij niet meewerken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten