donderdag 20 december 2018

Kustwacht Caribisch Gebied onderschept voor kust Bonaire verdachte Go Fast

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Vier opvarenden gooien pakketten, kleding en andere spullen over boord

Verdachten overgedragen aan politie op Bonaire


De Zr. Ms. Zeeland had dinsdagavond in korte tijd haar tweede vangst in het Caribisch gebied, een Go Fast met vier personen aan boord die vermoedelijk illegale middelen transporteerden. De personen en de middelen zijn aan de Bonairiaanse autoriteiten overgedragen voor verder onderzoek, zo bericht de Kustwacht Caribisch Gebied woensdag 19 december 2018. 

Zr. Ms. Zeeland kreeg dinsdagavond even na zeven uur een melding van de Rescue Coordination Center (RCC) dat er een verdacht voertuig in de wateren nabij Bonaire voer. De NH-90 helikopter van de Zeeland en de Dash van de Kustwacht zijn vervolgens op zoek gegaan naar de Go Fast.

Tijdens de achtervolging van de Go Fast zijn meerdere waarschuwingen gegeven om te stoppen. Uiteindelijk hebbben waarschuwingsschoten vanuit de helikopter de speedboot gedwongen tot stoppen.

De vier opvarenden van de Go Fast begonnen daarop direct pakketten, kleding en andere spullen over boord te gooien, maar de inmiddels naderende FRISC van de Zeeland kon veel spullen uit het water vissen.

De personen en het bewijsmateriaal, inclusief de door het stationsschip gesleepte Go Fast, konden woensdagochtend overgedragen worden aan de politie op Bonaire. Zij gaan nu verder met het onderzoek. De Zeeland vervolgt haar patrouille voor de Kustwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten