zondag 23 september 2018

Chinese minister van BuZa Wang Yi voor officieel bezoek in Suriname

(Bron foto's: NII)
Wang Yi is de eerste minister van Buitenlandse Zaken van China die Suriname bezoekt


Adviseur van Staat en minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) van China, Wang Yi, is zaterdagavond 22 september 2018 in Suriname aangekomen voor een officieel bezoek. Hij en zijn delegatie werden verwelkomd op de Johan Adolf Pengelluchthaven, namens minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, door ambassadeur Luziano E. Truideman, directeur Administratieve en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Wang Yi is de eerste Minister van Buitenlandse Zaken van China die Suriname bezoekt. Met zijn komst worden de bilaterale betrekkingen verder aangehaald.

De minister zal naast de bilaterale ontmoeting ook een beleefdheidsbezoek afleggen aan president Desi Bouterse.

Suriname heeft verschillende projecten lopen met China, waaronder het asfalterings Dalian IV-project, de bouw van het Wanica Hospitaal, huizenbouwproject, capaciteitsversterking en het aanbod van verschillende beurzen en trainingen door China jaarlijks aan Suriname.

Met het ondertekenen van enkele overeenkomsten wordt deze samenwerking verder concreet uitgewerkt.

Suriname en China onderhouden sinds mei 1976 diplomatieke relaties en in oktober dit jaar is de herdenking van 165 Chinese Immigratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten