woensdag 7 maart 2018

Amsterdams-Chileense crimineel Rico de Chileen wordt door Chili uitgeleverd aan Nederland

Chileense politie hield man in oktober 2017 aan in parkeergarage in Santiago


De 44-jarige in Chili geboren Richard R. mag aan Nederland worden uitgeleverd. Dat heeft het Hooggerechtshof in Santiago beslist, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vandaag, woensdag 7 maart 2018.

Binnen twee maanden zal de overdracht plaatsvinden.

Het Amsterdamse OM had de Chileense autoriteiten gevraagd de 44-jarige man aan te houden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en voorbereiden van internationale drugshandel.

De Chileense website biobiochile meldde eerder, dat de verdachte, bijgenaamd El Rico, betrokken was bij de Marokkaanse bendeoorlog in Amsterdam. Volgens Chileense media was hij in de jaren negentig voor drugssmokkel in Duitsland tot elf jaar veroordeeld.

In oktober 2017 heeft de Chileense politie Richard R. in een parkeergarage in de Chileense hoofdstad Santiago aangehouden. De rechtbank in Santiago besliste al in januari 2018 dat de 44-jarige man aan Nederland mag worden uitgeleverd.


Deze week heeft het Hooggerechtshof in Santiago de uitlevering bevestigd. Alle beroepsmogelijkheden zijn nu uitgeput waardoor de uitlevering definitief is. Richard R. zal binnen twee maanden aan de Nederlandse autoriteiten worden overgedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten