zaterdag 6 januari 2018

Waarnemend minister Pengel van MinOWC verwacht spoedig oplossing schoolvervoer

Organisatie van Bus- en Boothouders wil gelden december en verhoging van 40%


Minister Patrick Pengel (Volksgezondheid), die sinds gisteren belast is met de waarneming op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), zal zich ook buigen over het probleem bij het schoolvervoer. 

De Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft gisteren geen kinderen naar school vervoerd. De OBS is niet uitbetaald over december en heeft de afgesproken verhoging van 40% ook niet ontvangen. Dit moet met terugwerkende kracht plaatsvinden, zo meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 6 januari 2018.

Op een persconferentie vrijdag, belegd door vicepresident Ashwin Adhin, is aangegeven dat minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie belast is met vervoersaangelegenheden. Dit geldt nu ook voor schoolvervoer. Pengel merkt op dat hierdoor eenduidigheid is vanuit de overheid op het transportgebeuren.

De OBS en Miranda hebben nog geen gesprek met elkaar gehad. Pengel zal dit weekend zich verder met zijn collega buigen over het vraagstuk. Hij verwacht dat er een oplossing wordt bereikt.

Vooral kinderen uit districten en het binnenland zijn nu de dupe.

Minister Miranda stelt dat er veel ongeregeldheden zijn op de routes. Hij wil dat er eerst klaarheid hierin wordt gebracht.

De OBS-leden hebben een motie aangenomen en stellen dat de dienst pas zal worden hervat als er betaald wordt. Secretaris Radjesh Orie van de OBS geeft aan, dat de leden geen geld meer hebben om te tanken en geen onderhoud kunnen verrichten aan hun bussen en boten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten