maandag 17 september 2018

Leden Mexicaanse mariachi-band in Mexico-Stad blijken koelbloedige moordenaars

Drie als mariachi-muzikanten geklede schutters doden 4 mensen en verwonden er zo'n 9 

(Bron foto: Twitter)

Drie schutters openden vrijdag 14 september 2018 het vuur aan de rand van Plaza Garibaldi, een toeristisch plein in Mexico-Stad. Het drietal, dat gekleed was als mariachi-muzikanten, kon wegvluchten op hun brommers. Er vielen 4 doden en minstens 9 gewonden. Onder de gewonden zou een buitenlander zijn.


Het drukbezochte Garibaldi-plein werd 's avonds rond half elf opgeschrikt door drie schutters. Ze openden het vuur op de menigte en doodden zo vier passanten. Negen anderen raakten gewond. In totaal vond de politie meer dan 60 kogelhulzen.

De schutters waren verkleed als een mariachi-band (een traditionele Mexicaanse muziekgroep) en konden zo makkelijk opgaan in de menigte. Het plein staat bekend om zijn vele mariachi’s die de talrijke toeristen vermaken. Na de schietpartij kon het drietal wegvluchten op hun brommers. De politie trachtte hen nog te achtervolgen, maar raakte ze uiteindelijk kwijt.


Overigens liet een deel van de bezoekers en muzikanten op het Plaza Garibaldi zich niet afschrikken. Muzikanten elders op het plein speelden tijdens de schietpartij gewoon door.

Een restauranthouder zei tegen lokale media dat het op het plein een dag later alweer business as usual was. Er waren volgens hem geen reserveringen afgezegd. Hij zei het wel anoniem uit angst voor vergelding door een bende.



De laatste jaren wordt de Mexicaanse hoofdstad weer meer en meer geplaagd door extreem geweld. De politie wijdt dit aan de drukke drugstrafiek die in de stad plaatsvindt. Toch is een grootschalige aanval als deze eerder zeldzaam. Hoewel het Garibaldi Plein nog net binnen het toeristische centrum valt, grenst het aan de Tepito-buurt, één van de meest beruchte wijken van de stad. In deze buurt vallen vaker doden bij gevechten tussen rivaliserende bendes.

(Suriname Mirror/NBC/NOS/Los Angeles Times/AD/El Universal/YouTube/El Diario de Coahuila)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten