zaterdag 19 mei 2018

Politie arresteert twaalf verdachten bij inval in de Groenhartstraat te Abrabroki

(Bron foto's: Facebook)
Eén - vermoedelijk ongewapende - verdachte op de vlucht gedood door meerdere politiekogels

- Volgens getuigen en omstanders is slachtoffer van zeer dichtbij neergeschoten...
- Tijdens politieactie is een fotograaf aangehouden wegens vermeend verzet - Zijn van actie geschoten foto's door politie gewist...

 
Een man die gistermiddag op de vlucht sloeg voor de politie is dodelijk geraakt door politiekogels. Dit gebeurde tijdens een inval van de politie in de Groenhartstraat te Abrabroki. Zeker twaalf verdachten werden door de politie aangehouden en overgebracht naar bureau Nieuwe Haven. Waar de verdachten van worden verdacht is niet duidelijk. De Ware Tijd bericht vandaag, zaterdag 19 mei 2018, vernomen te hebben dat de inval volgde op een diefstal van goederen, eerder deze week in het politieressort Zanderij. 

Een voertuig waarmee het strafbare feit vermoedelijk zou zijn gepleegd, leidde de politie tijdens de opsporing naar het adres te Abrabroki. Toen de politie op het adres aankwam zouden er meerdere verdachten aanwezig geweest zijn. Enkele personen zagen kans om weg te rijden in een auto. De politie zette de achtervolging in en reed het voertuig klem in de Groenhartstraat, waarna de inzittenden te voet vluchtten.

Een van de verdachten werd in zijn zitvlak geschoten, maar rende door. De politie ging hem achterna en loste opnieuw schoten, volgens getuigen en omstanders van zeer dichtbij. De verdachte werd weer geraakt en liet het leven. Zijn lichaam en de zwarte auto waarin de mannen waren weggereden, zijn in beslag genomen door de politie. De politie van ressort Nieuwe Haven heeft de zaak in verder onderzoek. De doodgeschoten man was vermoedelijk niet gewapend....



Tijdens de actie is een fotograaf - de Ware Tijd vermeldt verder niet wat het voor fotograaf was - wegens vermeend verzet in de boeien geslagen en naar het bureau afgevoerd. Het is onduidelijk of hij nog vastzit.

De fotograaf zegt, dat hij op een afstand stond te kijken toen hij door de politie werd geslagen. Toen hij de agenten zei, dat zij hem niet moesten aanraken, werd hij aangehouden. Volgens de fotograaf werd hij in een voertuig gezet waarvan de ruiten potdicht zaten. Er was geen ventilatie en hij kwam in ademnood. Door met zijn hoofd tegen de ruit te bonzen wist hij de aandacht te trekken. Daarop is hij door een militair uit zijn benarde situatie bevrijd.

Terwijl de man in de auto was, heeft de politie de foto's gewist die hij had gemaakt van hun actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten