vrijdag 26 oktober 2018

Clean sweep binnen het Directoraat Nationale Veiligheid

'Zo gauw de veiligheid en omstandigheden veranderen, ga je je strategie aanpassen'


Per 1 november vinden er grote verschuivingen plaats binnen het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Diverse functionarissen worden uit hun functie ontheven en ter beschikking gesteld van de president. Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft donderdag 25 oktober 2018 vragen hierover gesteld in De Nationale Assemblee, zo schrijft Starnieuws. 

Minister Ronni Benschop van Defensie heeft geantwoord, dat 'zo gauw de veiligheid en omstandigheden veranderen, ga je je strategie aanpassen.' Dit aan de hand van de veiligheidsdreiging. De aanpassingen vinden plaats op basis van de principes die gangbaar zijn binnen de defensieorganisatie.

Gajadien merkt op, dat met de beantwoording van de minister nog steeds zaken niet duidelijk zijn geworden. Uit strategische redenen kunnen allerlei mutaties plaatsvinden. Er wordt volgens de volksvertegenwoordiger gesold met de democratie.

De volgende personen worden ontheven per 1 november:

- majoor E.Aalstein (hoofd Binnenlandse Inlichtingen)
- majoor Maanster (hoofd Contra Inlichtingen)
- inspecteur Eerste Klasse Terborg (hoofd Speciale Operatiën)
- majoor Nijbroek (hoofd Veiligheidsdienst DNV).


Majoor Nijbroek gaat naar CTU.EOD en de Maritieme Unit, kapitein Kalka wordt hoofd Veiligheidsdienst DNV en inspecteur Derde Klasse Pengel wordt hoofd Binnenlandse Inlichtingen.

Per 1 november zal ook majoor R.Martopawiro, onderdirecteur Nationale Veiligheid met verlof gaan en aansluitend met pensioen. Majoor Gwendoline Babel is belast met de waarneming. Al deze mededelingen zijn gedaan door luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten