maandag 18 juni 2018

VHP'er Jaggernath: 'Minister van Volksgezondheid Antoine Elias is een schande is voor het ministerie'

'Niet te rijmen, dat een handelsman van de handelsschool leiding geeft aan academici, artsen en professoren'


VHP-Assembleelid en arts Djotis Jaggernath zegt vandaag, maandag 18 juni 2018, in het Dagblad Suriname, dat minister van Volksgezondheid Antoine Elias een schande is voor het ministerie. Jaggernath uit zijn bezorgdheid over hoe het gesteld zal zijn met de volksgezondheid in het land indien Elias gehandhaafd blijft als minister. 

Wanneer de kundigheid van de Volksgezondheid onder een vergrootglas wordt geplaatst, kan nu al gesteld zal worden dat het zeker niet de goede kant zal opgaan. Voor de medicus tevens politicus is het niet te rijmen, dat een handelsman van de handelsschool leiding komt geven aan academici, artsen, gepromoveerde artsen en professoren. ‘Dit rijmt niet.’

Onlangs heeft de Volksgezondheid-minister een blunder geslagen in het parlement. Dit vond Jaggernath ronduit ‘belachelijk’.

Het parlement vroeg nadere uitleg aan de regering over de malversaties bij de bouw van het Academisch Medisch Centrum. De regering vroeg twee weken tijd om zich goed voor te bereiden. Van het parlement kreeg zij geen twee, maar drie weken de tijd. Jaggernath verwachtte dat de regering extra goed voorbereid zou komen, welke vervolgens verwoord zou worden door de bewindsman van Volksgezondheid. Integendeel, van een goede voorbereiding bleek helemaal geen sprake is geweest. ‘Die man probeerde ons tevreden te stellen met vier zinnen’, stelt Jaggernath. Op die bewuste dag waren de president en de vicepresident afwezig.

Plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Ministers, Soewarto Moestadja, vroeg vervolgens om een schorsing. Na een schorsing van twee uren verwachtte het parlement, dat Elias met een gedegen antwoord op de proppen komt. Niets was minder waar. Zijn voorganger op het ministerie, Patrick Pengel, bleek de reddende engel te zijn voor

Met de verklaring van Pengel is Elias beslist niet vrijgesteld van zijn verantwoordelijkheden rond de malversaties. ‘We horen allemaal, we gaan de draad weer oppakken. Maar, de minister moet ons ook komen uitleggen waar dat geld is gegaan’, zegt Jaggernath, met in ogenschouw het percentage van 10% dat is vrijgekomen.

De politicus geeft ook mee, dat Elias als algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie een goede job gedaan mag hebben, ondersteunt door de president en partijbonzen van de NDP, maar als minister van Volksgezondheid is het zaak, dat hij tenminste zijn mannetje moet kunnen staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten