maandag 18 juni 2018

Omwonenden Samie’s Scrap Yard winnen rechtszaak tegen de Staat: Schroothandel moet sluiten

Eigenaar Krishnadath wimpelt bezwaren tegen zijn bedrijf af en wil niet overgaan tot sluiting


Buurtbewoners hebben met succes een rechtszaak aangespannen tegen de Staat, die tot nu toe niet had opgetreden tegen Samie’s Scrap Yard aan de Indira Gandhiweg. De overheid moet van de rechter het recyclingbedrijf van oud metaal en oud ijzer opdragen te sluiten. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 18 juni 2018.

Er staan metershoge bergen schroot op het bedrijfsterrein, die een goede schuilplaats vormen voor slangen, ratten, vliegen en muskieten, zeggen buurtbewoners. Ook geluidshinder veroorzaakt door draaiende machines en vallend metaal vermindert hun woon- en leefgenot.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt, dat het ministerie van Handel en Industrie een bedrijfsvergunning aan Samie's Scrap Yard heeft gegeven. Maar, de onderneming heeft geen vergunning die gebaseerd is op de Hinderwet. Die zou de districtscommissaris moeten hebben verleend.

Samoedjh Krishnadath, eigenaar van het bedrijf, reageert verbolgen. 'Wat gaat de overheid sluiten? Het gaat om mijn eigendomsperceel waarop ik werkzaamheden verricht. Wat wij doen, het opkopen van scrap, is niet vergunningplichtig.'

Hij zegt niet te willen sluiten, omdat anders veertig personen werkloos worden. De eigenaar steltm dat toen het bedrijf begin jaren negentig werd geopend er slechts zes huizen in de omgeving waren. Nu zijn het er zesmaal zoveel. Krishnadath trekt zich weinig aan van de verwijten van de buurtbewoners.

'Ratten, slangen en muskieten zijn er gewoonlijk overal. Het geluid van de machines is normaal en voor het werken met deze machines heb je geen vergunning nodig', stelt hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten