maandag 18 juni 2018

Eindexamen voor HAVO- en VWO-scholen begint

Niemand binnen ministerie weet hoeveel leerlingen deelnemen aan het eindexamen


Het eindexamen voor HAVO- en VWO-scholen begint vandaag, maandag 18 juni 2018, met Economie 1. Tot voor kort was het niet zeker of het zou doorgaan, omdat de overheid had verzuimd tijdig te zorgen voor benodigdheden zoals papier en inkt. Het hoofd van het examenbureau, Joyce Zijler, zegt vandaag in de Ware Tijd, dat er met man en macht is gewerkt om de stapels werk voor de verschillende vakkenpakketten klaar te leggen. Een verschil met het VOJ (Voortgezet Onderwijs voor Junioren) is, dat voor die opleiding het werk per leerling wordt uitgeprint. 

Minister Lilian Ferrier wenst de examenkandidaten in een korte reactie succes toe. Zij hoopt dat ze zich volledig inzetten. 'Geloof in jezelf dat het goed komt', zei ze met een dooddoener cliché.

Zijler zei, dat het examenbureau niet weet hoeveel leerlingen vandaag deelnemen aan het eindexamen, omdat het werk aan de hand van het vakkenpakket van de leerling wordt klaargelegd.

Ze verwees naar het hoofd van Inspectie VOS-scholen (Voortgezet Onderwijs voor Senioren), Sherida Zalman-Bergraaf. Zij zei dat ze geen informatie mag geven en verwees naar directrice Natasja Bennanon van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur of onderdirectrice, Muriël Hoepel, maar geen van beiden beantwoordde de telefoon, aldus de Ware Tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten