donderdag 15 februari 2018

Begrotingsbehandeling weer uitgesteld op verzoek regering

Regering heeft nog enkele dagen nodig om stukken in orde te maken voor Assemblee


De hervatting van de begrotingsbehandeling die voor vandaag, donderdag 15 februari 2018, was uitgeschreven, gaat niet door. De regering heeft weer om uitstel gevraagd, omdat ze nog enkele dagen nodig blijkt te hebben om stukken die gevraagd zijn door De Nationale Assemblee in orde te maken. De behandeling is nu gepland voor maandag 19 februari, aldus Starnieuws.

Niet alleen de oppositie, maar ook de coalitie, heeft de regering tijdens de behandeling gevraagd om met een realistische begroting te komen.

'Zoals de begroting nu is ingediend bij De Nationale Assemblee, zal die niet uitgevoerd kunnen worden, omdat het geld daarvoor niet aanwezig is', zei NDP-fractieleider André Misiekaba in december, na een overleg tussen de coalitiefractie en de regering. De behandeling werd in december verdaagd naar de tweede helft van januari. De regering moest onderliggende stukken indienen om de inkomstenverhogende maatregelen te onderbouwen.

De Nationale Assemblee wilde eerst de stukken van de regering hebben, voordat de begroting verder kan worden behandeld. Na overleg met Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons werd besloten dat vandaag de behandeling zou worden hervat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten