zaterdag 16 december 2017

Hof van Justitie beëdigd zes nieuweadvocates

(Bron foto: Facebook)
Hof hoopt dat advocates zich toeleggen op bemiddeling, om rechtszaken te voorkomen


Het Hof van Justitie heeft gisteren in het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg zes nieuwe advocates beëdigd. Serena Essed, Devika Sitaram, Natasja Bouman, Hildegard Vreden, Harriëtte Lobo-Tholen en Sarswatie van der Hoef-Ramlagansing maken nu officieel deel uit van de ruim 200 advocaten in het land, zo meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 16 december 2017. 

Waarnemend Hof-president Iwan Rasoelbaks, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, drukten de nieuwe advocaten op het hart om ongeacht de uitdagingen het vak op een excellente manier uit te voeren. 'Bijscholing is van essentieel belang om tot de beteren te behoren. Scholing is belangrijk ongeacht de leeftijd', gaven ze mee.

Hildegard Vreden (63) is de oudste beëdigde en Serena Essed is met 27 jaar de jongste.



Rasoelbaks en Baidjnath Panday hebben graag dat de advocaten een bijdrage leveren aan het verlichten van de ‘work load’ van rechters door zich bijvoorbeeld toe te leggen op bemiddeling. Hierdoor hoeven zaken niet altijd bij de rechter uitgevochten te worden.

Na de beëdigingsceremonie, die gepaard ging met inzegeningen van geestelijken uit verschillende geloofsovertuigingen, heeft elk van de zes advocates het woord gevoerd. Zij hebben elk een andere achtergrond en beweegredenen voor het uitoefenen van het recht op dit niveau. De een gaat zich toeleggen op ambtenaren, de andere op jeugdigen.

De nieuwe leden van de Surinaamse Orde van Advocaten werd ook op het hart gedrukt dat het vak niet beoefend moet worden om op de eerste plaats veel geld te verdienen.

Serena Essed citeerde enkele wijsheden van Jezus Christus. 'Wie groot wil zijn zal eerst een dienaar moeten zijn.De positie die we nu hebben als nieuwe advocaten is reeds voor ons bereid. Niet omdat wij groot moeten zijn maar zodat wij de dienaars kunnen zijn van van het land, van de rechtzoekenden. Dienaars zodat dit onderdeel van ons wapen, Justitia, tot haar volste recht komt, zodat door de bijdrage die wij leveren de samenleving kan zeggen dat het recht zegeviert.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten