zaterdag 16 december 2017

Eindelijk aandacht en steun van de overheid voor dierentuin op Curaçao

Na serie incidenten was vorige maand voor directeur Bert Isenia de maat vol


Parke Tropikal heeft eindelijk de aandacht en steun van de overheid, waar de dierentuin al jaren om vroeg. Directeur Bert Isenia is dolblij. 'Dankzij geweldige medewerking, kunnen we ervoor zorgen dat de dieren hier veilig zijn.' Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 16 december 2017.

Na een reeks incidenten was vorige maand voor directeur Bert Isenia de maat vol. Tijdens een Sinterklaasviering werden dieren in Parke Tropikal slachtoffer van mishandeling en vandalisme. Kinderen gooiden met stenen naar de varkens en in de kinderboerderij. Een konijn overleed door de klap van een steen. Iemand probeerde kapucijnapen een sigaret te laten roken en tot overmaat van ramp werd een paar dagen later de 40- jarige blauwgele ara gestolen. Isenia was er kapot van.

'Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. We zijn al zes, zeven jaar bezig met het verbeteren van de omstandigheden binnen de zoo. Maar het traject verloopt moeizaam, omdat we steeds geen toestemming krijgen voor aanpassing van de infrastructuur', zei hij. Gisteren maakte hij bekend dat die steun er inmiddels wel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten